تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ایل بزرگ قشقاییو آدرس mirzaie.loxblog.comلینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد
استاد محمدحسين كياني، خواننده موسيقي مقامي قشقايي ، در سال 1294 در ايل قشقايي متولد شد و از هفت سالگي تا روزهاي آخر زندگياش به عنوان خواننده آوازهاي محلي و مقامي به فعاليت پرداخت. شاهنامهخواني به زبان تركي و فارسي و همچنين اجراي قدرتمند آوازهايي مانند «اصلي و كرم» و «محمود و نگار» با تحريرهاي منحصر به فرد از ويژگيها هنري او بود كه او را در عرصه هنر از ديگران ممتاز ميكرد.استاد حاج محمد حسين كياني روز جمعه 28 فروردين 1388 مقارن اذان ظهر در 94 سالگي دار فاني را وداع گفت و در فيروز آباد به خاك سپرده شد. دوران كودكي و جواني محمدحسين كياني همزمان با جريان ها و تنش ها و بحران هاي اجتماعي و نيز شيوع بيماري وبا بود كه هر كدام از اين عوامل در زندگي پر مشقت وي بي تأثير نبودند محمدحسين كياني با قريحه ذاتي و خدادادي كه در وجودش موج مي زد توانست در اوايل نوجواني با صداي خود در ميان مردم ايل شهرتي بهم زده و با هنرمندان بزرگ آن زمان ارتباط برقرار كرده، از سبك و شيوه آهنگ هاي ايل تأثير پذير باشد. او در مدت كوتاهي در اجراي نغمه ها ي قشقايي صاحب سبك و شيوه منحصر به فرد شد. استاد حاج محمد حسين كياني روز جمعه 28 فروردين 1388 مقارن اذان ظهر در 94 سالگي دار فاني را وداع گفت و در فيروز آباد به خاك سپرده شد. استاد كياني تا سال 1344 فقط در محفل دوستانه و جشن و سرودهاي مردم ايل هنرنمايي مي كرد بعد از اين تاريخ با ورود او به راديو شيراز و اجراي موسيقي عشاير با همكاري استاد نكيسا متقاضيان صداي اين هنرمند فزوني يافت. به طوري كه در كمتر از 2 سال چندين كاست او پخش يافت. بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اولين بار در سال 1370 در مراسم بزرگداشت مأذون قشقايي شاعر توانايي ايل در شيراز هنرنمايي كرد و از اين تاريخ بود كه در اغلب شهرهاي ايران از جمله كنفرانس آذربايجان،فرهنگسراي نياوران و بهمن در تهران و جشنواره موسيقي مقامي در كرمان، جشنواره هاي عشايري و كنسرت هاي مختلف در شهرهاي اهواز، بروجن، گچساران، بوشهر و فيروزآباد شركت كرد. استاد محمد حسين كياني كه در آوازهايش اغلب از شعرهاي عرفاني استفاده مي كرد و اعتقادات مذهبي بسيار قوي داشت در سال 1372 به زيارت خانه خدا مشرف گرديد. استاد كياني تا آخرين روزهاي عمرش، به عنوان خواننده آوازهاي محلي و مقامي و شاهنامه خوان به فعاليت پرداخت و بعضي از آوازهاي شاخص او عبارت بودند از « اصلي و كرم » ، « محمود و نگار » و « باش گرايلي ». آرا و گرايشهاي خاص : استاد كياني چهرهاي جدي داشت و همسخني با وي به آدمي انرژي مضاعفي ميبخشيد، روايتهاي وي از شاهنامه تنها به حفظ و تكرار طوطيوار ابيات شاهنامه منحصر نميشد، بلكه به دليل تجربههاي بزرگي كه در زندگي داشت، هرگاه لب به سخن ميگشود واز شاهنامه و قهرمانانش سخن ميگفت، نتيجهگيريهاي فردوسي را هم از سرشت و سرنوشت قهرمانان به سخنش ميافزود.در جشنواره موسيقي مقامي كرمان در سال 83 به عنوان چهره شاخص و يكي از برترين هاي موسيقي نواحي شناخته شد. شهرت و اعتبار اين خواننده در كشورهاي ترك زبان و تركيه نيز كمتر از ايران نيست. او همچنين در سال 1372 در مراسم يكصدمين سالگرد درگذشت مأذون شاعر غزلسراي قشقايي خوش درخشيد و ياد و خاطره صداي درخشان گذشته خويش را زنده كرد. سپس در شهرهاي تهران ، تبريز ، شيراز ، اهواز ، كرمان ، گچساران ، فيروزآباد ، هفتگل و خرم آباد به هنرنمايي پرداخت و موفق به دريافت لوح تقدير گرديد.
استاد مرحوم محمد حسين كياني خواننده بزرگ ايل
زندگینامه: فرود گرگینپور (۱۳۲۴-)
فرهنگ > هنر - همشهریآنلاین: فرود گرگینپور فرزند بزرگ حبیب خان گرگین پور متولد ۱۳۲۴ در ایل قشقایی است. او در کودکی با تشویق والدین موسیقی را آغاز کرد.
ابتدا با آکوردئون آشنا شد سپس با ویلون مانوس شد و والدینش را بر آن داشت تا او را به تهران برده تا او در محضر اساتیدی همچون حبیبالله بدیعی ، علی تجویدی به آموختن و تکمیل هنر خود بپردازد. در کنار آن توانست در مدت دو سال کلاس ابتدایی و در مدت دوسال دوره دبیرستان را به اتمام رساند.
او در سال ۱۳۵۲ از دانشگاه شیراز در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ التحصیل شد و سپس در سال ۱۳۵۴ با ورود به دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران از تجارب استادانی نظیر نورعلی خان برومند، علی اصغر بهاری، محمدرضا لطفی بهرهمند گردید. بدیعی درباره او گفته ، گرگین پور تنها شاگرد من است که به او حسادت میکنم.
وی در سال ۱۳۵۸ در رشته موسیقی فارغ التحصیل شد . وی در مسابقات سراسری موسیقی کشور که قبل از انقلاب هر ساله برگزار می شد در سال ۱۳۵۶به مقام نخست نوازندگی ویلن در کشور دست یافت و بعدها در سال ۱۳۷۲ در بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر نیز مقام نخست نوازندگی کمانچه کشور را از آن خود ساخت .
او به مدت چهل و اندی سال عاشقانه در راه اعتلای فرهنگ موسیقی اصیل قشقایی زحمات زیادی را متحمل شد و به تدوین و گردآوری آهنگهای قشقایی که در حال فراموششدن بودند پرداخت. وی در طول فعالیتهای هنری با استادان بزرگ نواحی و سنتی ایران زمین همکاری نزدیک داشته و برای تعدادی از بزرگان موسیقی کشور هم آهنگهایی ساخته که منتشر شدهاند ولی متاسفانه عموم نمیدانند آهنگساز این اثرها چه شخصی است .
از آثار دیگر ایشان میتوان به اثر جاودانه ۱۳۵۴ با همکاری محمد حسین کیانی، کاست شماره ۱ ترکمن صحرا سال ۱۳۵۸، هجران، کوراغلو،;مجموعه آلبوم ۶ کاسته موسیقی قشقایی منتشر شده توسط انجمن موسیقی ایران و تعداد بیشماری از نواختههای خصوصی وی که در دسترس علاقه مندان قرار دارد، اشاره کرد.
او همچنین کنسرتهایی که در شهرهای مختلف مانند شیراز، اهواز، گچساران، تهران و .... به روی صحنه برده است.
ساز پرسوز استاد فرود گرگین پور ملودی های بی بدیل و ملیحش انسان را عاشق و فرود و پروازهایش عاشقان را دیوانه می کند. غزال تیز پای هنرش در دشت زیبای موسیقی قشقائی یکه و تنهاست ، می خرامد و دل می برد. ابرهای همیشه بارانی آرشو اش بر پهنای آسمان ساز او بهاری دل انگیز و فرحبخشی می آفریند و عطش تشنه گان هنرش رافرو می نشاند.سوز و گداز آهنگهایش مدرس مکتبخانه عشق نگار و محمود و لیلی و مجنون می باشد انسان را بی درنگ از قید و بند امیال دنیوی می رهاند و شمیم آزادی دلها را نجوا می کند و فضا را پر ازعطر صداقت وصمیمیت می نماید. زیر و بمهای هلی اش گلهای زیبای بهاری سوسن وسنبل ،شب بو و قرنفل را به رقص وا می دارد جنگنامه اش به سلحشوران قشقائی شجاعت و ایستادگی می آموزد.آری این است شمه ای از قصه ساز پر افتخار فرود.
زندگینامه و فعالیتهنری
افسانه جهانگیری از طوایف ایل قشقایی میباشد.وی در موسیقی متن فیلم گبه به کارگردانی محسن مخملباف و آهنگسازی حسین علیزاده آوا و آواز خواند سپس در کارهای دیگر از جمله آلبوم مادران زمین با حسین علیزاده به همکاری پرداخت. او همچنین با حسین حمیدی در آلبوم اوجاداغلار به هنرمندی پرداخته است.ایشان همسر فرود گرگینپور نوازنده مشهور قشقایی میباشند.
جهانگیری از زبان همسرش فرود گرگینپور
افسانه، همسرم ایلیاتی است. زنِ رشیدِ ایل قشقاییم که مادری میکند برای دِنا و صبا و کاوه. افسانه صدایش، مخملِ تازه رُستة سبزِ بهار است. افسانه صدایش رنج دارد. به زبان ایلیاتیها میخواند و تمام خانه تصویر ایل میشود؛ رفته های دور، کوههای بلندِ پُربرف و تابستانهای داغ که تمام خانه پُر میشود از آوازِ لای لایِ مَشک. با ویولُن و پیانو موسیقی ایل مینوازم. دستهایم میلغزد روی نرمی ساز. بچه ام، کودکم. نُتهای غنوده بیدار میشوند. یک به یک، گام به گام. افسانه دَم میگیرد به لالاییهای دور. صبا و کاوه سراغ سازهایشان میروند. رسمِ عشق میگیریم به شکوهِ نوا. میزنیم و میزنیم. رنجهایمان در اشکهایمان رها میشود. دلمان شورِ عشق میگیرد. دشتی و همایون و بیات و افشار، سه گاه و چهارگاه. خوشیم با عشق. سودایی دارد این عالم.
دکتر فرهاد گرگین پور استاد مسلم موسیقی(ساز آکاردیون) و فرهنگ قشقایی در سال ۱۳۲۷ ه.ش در شیراز متولد شد، با اخذ مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی در تهران استخدام آموزش و پروش و بعد در دانشگاه های آباده مشغول به تدریس شد.
وی از کودکی دید کاملی نداشت و اشیا و اشخاص را به طور دقیق نمی توانست تشخیص دهد. تا سن 21 سالگی به کمک عینک می دید , می خواند و می نوشت . اما به تدریج از میزان دید کاسته شد تا اینکه در سن 50 سالگی بینایی خود را به طور کامل از دست داد.
دکتر گرگین پور در مورد لقب روشندلی به نابینایان می گوید، حتی کسانی که بینایی کامل دارند می توانند با چشم دل به پیرامون خود بنگرند و برای دیدن دنیا با چشم دل , می توان نابینا هم نبود.به همین جهت من معتقد نیستم که کلمه ی روشندل را به جای نابینا به کار ببرند.چون انسان بینا نیز می تواند مانند انسان نابینا روشندل باشد یا تیره دل.
دکتر گرگین پور چند کتاب از جمله " از قاآنی تا توللی" ، "هنگام جدایی" ، " ستایش شعر حافظ به روایت حافظ" و ... منتشر کرده است.
خانواده محترم و پر افتخار گرگین پور در یک قاب ایستاده از چپ،مصی بی بی(معصومه بهمن بیگی)،حبیب خان گرگین پور،فرودگرگین پور،فرهاد گرگین پور،پریچهر گرگین پور و قارلی، نفرات نشسته زینب ،مصطفی قلی گرگین پوذ،آلما،درنا گرگین پور،غلامعلی گرگین پور
زندگی نامه هنری استاد تهمورث خان کشکولی :
در بیست و دوم بهمن ۱۳۱۹ در ایل قشقایی متولد شد. موسیقی را از کودکی شروع نمود و سپس با پیروی از خوانندگان پیشکسوت همچون استاد محمد حسین کیانی و محمد قلی خورشیدی و مخصوصا محمود خان اسکندری کشکولی به معلومات موسیقی مقامی خود افزود .استاد که از صدای بسیار رسا و زیبایی برخوردار بودند خیلی زود به شهرت رسیده و طرفداران بسیاری پیدا نمودند. از آنجا که در مناطق سردسیر و ییلاقی دارای املاک کشاورزی بود و در مجاورت مردم نیک بویراحمد می زیست به زبان و فرهنگ موسیقایی بویر احمد آشنایی و اشراف کامل داشت .
وی در طول فعالیت هنری خود با استادان بزرگ و به نامی همچون استاد گنجعلی سعادتی ( استاد گنجی نوازنده بزرگ کرنای قشقایی ) ، استاد هادی نکیسا ، حبیب خان گرگین پور ، فرود گرگین پور و ..... همکاری نموده است و حاصل سال ها تلاش عاشقانه او در راه موسیقی قشقایی آثار گرانبهایی است که از خود به یادگار گذاشته است .
از آثار وی می توان به اثر جاویدان ، به یاد ماندنی و تکرار ناشدنی آلبوم سال ۱۳۵۸ در ترکمن صحرا با همکاری استادان گنجعلی سعادتی ، حبیب خان گرگین پور ، فرود گرگین پور و از آثار به ثبت رسیده وی نیز می توان به آلبوم های گدن آغور ائل با همکاری استاد حبیب خان گرگین پور آلبوم ، داغلار نولدی با همکاری استاد برزو طیبی پور ، درنا وار با همکاری استاد فرهاد گرگین پور اشاره نمود.(با سپاس از استاد برزو طیبی پور که این نوشته را در اختیار ما گذاشتند.)
زندگی نامه هنری محمود خان اسكندري کشکولی
محمودخان اسكندري کشکولی فرزند اسفنديار از طايفه كشكولي ايل قشقايي متولد سال 1308 فعاليت هنري را در موسيقي بومي و تركي قشقايي و شاهنامهخواني در نوجواني در محضر عمويش مرحوم اردشيرخان كشكولي شروع كردند و با پيشكسوتان هنرمند ايلي در 12 سالگي آشنا شدند.
از عاشيقهای قشقایی ، استادان عاشق امامقلي، عاشق حمزه، عاشق اسماعيل و چندين عاشق ديگر در آشنایی وی با موسیقی قشقایی تاثیر گذار بودند. در موسيقي اصيل قشقايي از محضر مرحوم استاد حبيب خان گرگين پور و فرزندان هنرمندش و کیامرث خان جهانگيري، كاكاخان بيگ خورشيدي، منصورخان بهمني و حاج محمد حسين كياني و سلطان علي بيگ ديزگاني و ديگر هنرمندان پيشكسوت بهره گرفتند. با استاد امير بهادرخان كشكولي در سنين جواني در راديو شيراز برنامه اجرا نموده و آواز خواندند.
شاهنامه خواني را در محضر غلامحسين خان كشكولي و پسرش عبداالله خان آموختند. مدتها نیز از شاهنامهخوان معروف دشتي و دشتستان مرحوم حسن لشكري معروف به حسن اسفنديار و ديگر استادان آن زمان بهره ها بردند.
سابقه ی هنري: در همايش قومي ايل قشقايي در فرهنگسراي بهمن شركت نموده و در سال 1372 اولين كنسرت موسيقي قشقايي را در شيراز برنامه ریزی و اجرا كردند. در تمام كنسرتهاي موسيقي كه با حضور حبيب خان گرگينپور و فرزندانش فرود و فرهاد گرگينپور و ديگر هنرمندان برگزار ميشد شركت فعال داشتند.
در بزرگداشت فردوسي بزرگ و در صدا و سيماي فارس بارها شاهنمامه خواني كردهاند.
در سريال درد عشق ساخته هادي سيف و در مستند بنكو پستچي ايل ساخته كيومرث درم بخش در نقش بزرگ قبيله يا ايلخان ايفاي نقش كرده و هم اكنون درسن 83 سالگي در برنامههاي فرهنگي و هنري ايلي فعاليت دارند. در طول عمر 80 ساله با هنرمندان زيادي آشنایی و مراوده داشته اند که اگر بخواهیم همه آنها را نام ببرم مثنوي هفتاد من كاغذ خواهد شد. وی شاگردان زیادی را آموزش داده و هنوز هم آموزش ميدهند. وی هنرمندی محبوب و وجود ارزشمندشان گرمی بخش تمام محافل ایل می باشد.
زندگی نامه خانم پروین بهمنی
موسیقدان - پژوهش گر فرهنگ قومی - دارای درجه یک هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- دکتر افتخاری بین المللی - اولین زن پژوهش گر موسیقی محلی ایران - یکی از ۶ زن پیشکسوت موسیقی محلی ایران - احیاگر فرهنگ لالایی و مادرانه عشایر ایران و .....
پروین،متولد ۱۳۲۸ در ایل قشقایی ، کودکی را در میا ن ایل گذراند. پس از تحصیلات متوسطه وارد تربیت معلم عشایری شیراز شد و سال ها به عنوان آموزگار در مناطق مختلف عشایری استان فارس خدمت کرد. پدرش، غلامرضا بهمنی، از موسیقی دانان ایل و صاحب سبک بود.
او می گوید از زمانی که دایه اش، لالایی ها را در گوشش زمزمه می کرد، به موسیقی ایل علاقمند شد و پدر هنرمندش نیز مشوق او بود. از محضر اساتیدی مانند: محمد حسین کیانی( آواز خان بنام ایل قشقایی)، محمد قلی خورشیدی( شاهنامه خوان معروف ایل)، هادی نکیسا و حبیب الله گرگین پور(مشهورترین موسیقیدانان ایل ) و محمد رضا درویشی فیض برد. وی مدت مدیدی نیز نزد هنگامه اخوان به آموختن موسیقی ردیفی ایران پرداخت. او همچنین فرزندان خود را با موسیقی سنتی و عشایری آشنا نمود و بیش از دو دهه است که زندگی خود را وقف پژوهش و احیاء موسیقی سنتی و اصیل ایل قسقایی نموده است.
پروین، رسما کار بنیادین خود را از هجدهمین جشنواره بین المللی فجر در حوزه هنر و فرهنگ آغاز کرد. از سال ۱۳۷۴ به دفعات در جشنواره های متعدد بین المللی، ملی و منطقه ای، دعوت گردید و برنامه های مختلفی را اجرا و یا مدیریت نمود. در سال ۱۳۸۱، گروه موسیقی قشقایی حاوا را با هدف : حفظ و اشاعه موسیقی اصیل ایل تشکیل و سرپرستی آن را به عهده گرفت . ( حاوا بر گرفته از نام هنرمند و موسیقی دان پیشکسوت قشقایی است).
پروین به جمع آوری اشعار ایل همت گذاشت، بالغ بر ۱۵۰۰ قطعه دو بیتی با زبان ترکی را به فارسی برگرداند و به حوزه هنری تحویل داد. به تحقیق در شعر و موسیقی قشقایی پرداخت و آنها را به رشته تحریر درآورد و یافته های خود را به رایگان در اختیار دانشجویان، علاقمندان و پژوهشگران قرار داد. در ساماندهی و معرفی هنرمندان ایل، تلاش بسیار داشت و چهره های گمنام و مستعد عشایر را شناسایی و با جامعه هنری کشور مرتبط نمود و در این راه حتی آپارتمان کوچک خود را در اختیار هنرمندان قشقایی گذاشت.
همکاری پژوهشی خود را با اساتید دانشگاه های باکو، ترکیه، کوزوو، ترکمنستان در زمینه فرهنگ و هنر و ادبیات زبان ترکی و نیز سازمان بین المللی یونسکو توسعه داد و برای فیلم های مختلف و مستند تلویزیونی، آهنگ و آواز تنظیم نمود و به عنوان کارشناس در برنامه های مختلف صدا و سیما به ایفای نقش پرداخت. او عاشق موسیقی قشقایی است و در کلان شهر تهران هم، خلق و خوی ایلی را حفظ کرده است. معتقد است موسیقی، کالای تجاری نیست و به ویژه موسیقی نواحی، حسی است و از همین طریق باید آن را منتقل نمود. می گوید: زنان ایل هنرمندان واقعی هستند که با گفتن مداوم لالایی به فرزندان، زمزمه در شیر دوشی، تراته خوانی در هنگام قالی بافی و کار روزانه، این هنر و میراث را سینه به سینه حفظ و منتقل کرده اند.
وی به دفعات از طرف کشورهای مختلف از جمله ترکیه و آذربایجان دعوت شده و مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت. سر پرستی گروه های موسیقی را در جشنواره های متعدد بین المللی و ملی بر عهده داشته و بالغ بر ۲۰ لوح های سپاسِ و تقدیر از جشنواره های مختلف ( فجر، موسیقی نواحی ، موسیقی آیینی، تماشاگه راز ، شب های استان ها، آواهای باستانی و..) را دریافت کرده است. از ایشان به عنوان یکی از زنان پیشکسوت موسیقی ایران، تنها زن پژوهشگر بومی و یکی از ۳۶ استاد موسیقی نواحی ایران تقدیر به عمل آمده است. برخی از تلاش های فرهنگی ایشان در قالب مقاله، لوح فشرده و.. منتشر گردیده و تعدادی نیز در فرایند اخذ مجوز و انتشار است، ولی همچنان نگران از دست رفتن این سرمایه ملی و فراموشی هنرمندان گمنام ایل می باشد . وی هم اینک در دانشگاه استانبول به عوان مدرس فرهنگ فولکلور مشغول شناسایی فرهنگ و هنر قشقایی به جهانیان می باشد
هنرمند بزرگ وخوش صدای ایل قشقایی سرکارخانم نازلی جهانگیری در کنار محمدحسین سلمانی نوه ی استاد گنجعلی سلمانی/اسا گنجی/ بنام ترین نوازنده سازهای بادی جنوب کشور.
به نقل از نادر کاظمی
نام:حمید شهرت: طاهری دره شوری
طایفه: دره شوری تیره: جانبازلو متولد :۱۳۵۹
ساکن:شهرضا
رشته های مورد علاقه: آواز- نوازندگی (سه تار، ویولن)
سبک مورد علاقه: سنتی
اساتید الگو در موسیقی مقامی قشقایی: زنده یاد استاد کیانی،زنده یاد استاد طهمورث کشکولی،استاد ابراهیم کهندل پور اجرای کنسرت در : استانهای کهگلویه و بویر احمد..اصفهان..چهارمحال بختیاری. اردبیل . هرمزگان و شهرستانهای شهرضا. دهاقان. گچساران. قشم
اجرای تلوزیونی در: استانهای: اصفهان ، کهگلویه و بویر احمد
داود نادریان از طایفه درشوری،تیره مرادخانی متولد۱۳۵۲،شهرستان سمیرم و از توابع استان اصفهان می باشد.
نادریان ، فرزند فعال و موفق ایل قشقایی و صاحب سبک در طراحی لباس های محلی قشقایی با نقش های سنتی و ماندگار بوده و همچنین در زمینه های مختلف صنایع دستی موفقیت های بسیار خوبی داشته اند و با تمام جدیت برای ارزشمندتر نمودن فرهنگ ایل قشقایی و زندگی بخشیدن به نقش های جاودان در حال فعالیت می باشند.
سوابق فعالیت های هنری داود نادریان
۱-صاحب سبک،طراحی بر روی لباس های محلی قشقایی،باطرح های سنتی ونقش های ماندگار(نقشینه های گلیم).
۲-تدوینگر استاندارد نقش های گلیم بر روی لباسهای محلی قشقایی و زندگی بخشیدن به نقش های جاودان
۳- مدیریت مجموعه ایل پوش قشقایی با محوریت فعالیت های اجرائی، جشنواره، نمایشگاهی وتولیدات.
۴-ثبت اولین برند لباس قشقایی با نام " بایداق " ، طراحی هنرهای گرافیکی و تجسمی بر روی لباس های محلی قشقایی با نقش های سنتی وماند گار،به شماره ثبت۲۳۱۵۴۶،
۵-کسب مالکیت معنوی طراحی نقش های گلیم بر روی لباسهای محلی قشقایی ،به شماره ثبت ۱۴۴۲ ،
۶-کسب عنوان کار افرین نمونه سال ۱۳۸۸ طراحی لباس های محلی قشقایی با طرح های سنتی از استان اصفهان (اداره کار وامور اجتماعی).
۷-طراح و مدیر یت تولیدی تعاونی ایل پوش قشقایی با شماره ثبت ۱۰۴۶
۸-دارنده مجوز فعالیت و کارت صنعت گری درطراحی و دوخت البسه محلی با کد ۰۱-۰۳ از اداره میراث فرهنگی.
۹-سابقه حضور در نمایشگاهای بین المللی مد ولباس در تهران ، کردستان، اصفهان، فارس و نمایشگاهای دیگر، در زمینه های فرهنگی هنری وصنایع دستی .
۱۰ -سابقه حضور در مجموعه توریستی عباس برزگر وطراحی لباس برای ایل خمسه.
۱۱ -مبتکر طراحی بر روی پوست و ترکیب صنایع دستی با طرح های مدرن وکلاسیک.
۱۲-عضو مجمع فعالان اقتصادی استان اصفهان واستان فارس.
۱۳-عضو فعالان سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان و استان فارس.
۱۴-عضویت در اجرای موسیقی قشقایی و آواهای مقامی قشقایی و اجرا در مناطق مختلف.
۱۵-طراحی لباس های سنتی قشقایی برای خانم پروین بهمنی مادر لالائی های ایل قشقایی.
مهمترین اهداف ایل پوش قشقایی با برند بایداق:
-ارج نهادن به دست رنج مادران ایل قشقایی
-زندگی بخشیدن به نقش های جاودان.
-حرکت دار نمودن نقوش ماندگار
-با لا بردن سطح اگاهی عموم از لباس های محلی وسابقه هنر های دستی ایل قشقایی به خصوص بر روی لباس های محلی.
خانم سولماز نادریان از طایفه ی دره شوری تیره ی مرادخانلو و متولد مرداد١٣۵٩در بخش وردشت سمیرم از توابع استان اصفهان می باشند.
خانم نادریان که خود را عشایر زاده ، ایلیاتی ودختر قشقایی می دانند، دارای مدرک کارشناسی فرش وطراحی قالی می باشند و در زمینه های مختلف صنایع دستی موفقیت های بسیار خوبی داشتند و در حال حاضر نیز با پشتکاری قوی و علاقه ای زیاد در حال فعالیت می باشند.
از سوابق و فعالیت های بسیار ایشان می توان به :
_ تدوینگر استاندارد مواد درسی فنی حرفه ای کل کشور در سه رشته مرتبط با بافته های داری: ١_ بافت ترکیبی قالی وگلیم ٢_ نخ ریسی سنتی ٣_ بافته های پود نما (گلیچ ، متکازین ، چرخ وگچمه) _ مدیر عامل شرکت تعاونی هنرهای دستی زنان عشایر گل گز نگار.
_ صاحب امتیاز سایت گردشگری گل گز نگار با محوریت اکوتوریسم عشایری.
_ مدیر مسول موسسه فرهنگی هنری گل گز نگار با محوریت فعالیت اجرای جشنواره,نمایشگاه سمینار وهمایش.
_ سابقه حضور در بیش از یکصد نمایشگاه داخلی وبین المللی درزمینه جشنواره های فرهنگی هنری وصنایع دستی اشاره کرد.
_ مبتکر طرح زیورآلات گیاهی وتسبیح طبی معطر مبتنی بر رایحه درمانی.
_ مبتکر طرح روکش صندلی خودرو از جنس گلیم و جاجیم قشقایی وماشته استان لرستان. _ عضو کانون زنان بازرگان ایران.
_ عضو اتاق بازرگانی استان اصفهان.
_ عضو مجمع فعالان اقتصادی استان اصفهان.
همچنین خانم سولماز نادریان دارنده مدارک و لوح های بسیار ملی و بین المللی هستند که از مهمترین آن می توان به گواهینامه بین المللی کسب وکار وبیزینس پلن از سازمان UNIDO تحت نظر مستقیم سازمان ملل متحد اشاره کرد.
قشقایی آنلاین | ارسلان میرزایی متولد ۶/۶/۱۳۵۶ ایل قشقایی از طایفه ی عمله( پدر از تیره گله زن و مادر از تیره طیبی) دوران کودکی را در دامان طبیعت و با زندگی ایلیاتی گذرانده است. از اوایل انقلاب تحصیلات ابتدایی را در شهر کوارو در سال ۶۲ آغاز می کند و مقطع راهنمایی را در آموزش گاه عشایری شهیدبهشتی شیراز طی می کند. ارسلان دوره متوسطه را نیز در شهرهای قیروکارزین (افزر) و فیروزآباد تحصیل کرده است استعداد شعر از کودکی در ذات او نهفته بود اما عملا از سال ۱۳۷۲ شعر گفتن آغاز می کند. که از همان ابتدا روحیه طنز بسیار بالایی داشت و هرچه را که به مذاقش خوش نمی آید به باد انتقاد و طنز می گرفت. خوبی ها را می ستود مدتی بعد نوازندگی هم بر هنر او اضافه می شود تا جایی که استاد اسد الله مردانی نویسنده ی توانمند ایل هنر نوازندگی اورا قابل تحسین توصیف کرد. آری ارسلان شعر و موسیقی را با هم تلاقی می کند تا جایی که از او عاشقی شوریده می سازد. میرزایی سال ۱۳۷۵ دیپلم گرفته و بلافاصله در دانشگاه آزاد شهرستان فیروزآباد در رشته ادبیات فارسی پذیرفته و از محضر اساتیدی نظیر دکتر ابراهیم قیصری، دکتر جهانبخش نورزوی، دکترکاووس حسنلی(نویسنده ی کتاب سعدی پژوهی که یک اثر جهانی است) و سایرین. آشنایی با دوستان تقریبا هم سن و سال خود نظیر محمد جاویدی، صمصام شامحمدی، مسعود صابری، اصغر علی نژاد، محمدرضا و کامبیز نجفی، عوض اله صفری، بهمن یار آقارضایی، محمدشهبازی، قهرمان کهن پور، صمد نصیری، شهرام کمالی، کاوه ایروانی و دیگر هنرمندان و شاعرانی نظیر قاسم طیبی، عبداله سلیمانی، جهانگیر رحمانی ،حسینعلی قائمی، علی روستا شایلو، میرزاعلی اکبر حسنی، علی اصغر حسنی، همراه دانشور، نوذر رضایی رحیمی و همچنین بهره گیری و خوشه چینی از محضر اساتید و بزرگانی نظیر شادروانان محمودخان اسکندری،حبیب خان گرگین پور،محمد ناردی دره شوری، تیمورگردانی، طهمورث خان کشکولی، هلاکوخان جانی پور و مفاخر دیگری چون دکتر فرهاد گرگین پور، اسداله مردانی، دکتر منوچهر کیانی، دکتر نادر عبدالهی، محمدرضا شهریاری،علیرضا شهبازی، منصورشامحمدی، دکترمحسن رجایی پناه، حسین جدی بیات را برای خود افتخار میدانست ارسلان میرزایی روحیه طنز بسیار بالایی دارد این صفت بارز را در شعر معروف تورک و تاری می توان مشاهده کرد. همین شعر ارسلان، تاری اینان جرسالان معروف می کند. کتاب اوزاق یول با مقدمه ای از استاد اسدالله مردانی را در وصف تاریخ ایل، قهرمانان ایل و سرگذشتهای ایل، غم و شادی های ایل می سراید. او علاوه برطنز و جنبه های اجتماعی ترانه های عاشقانه نیز می سراید. این شاعر قشقایی در کنار اشعار سنتی و ادبیات کلاسیک نگاه تازه ای نیز به ادبیات قشقایی دارد. او زبان شعری مخصوص به خود دارد. ارسلان در سال ۱۳۸۰ بعد از اتمام تحصیلات، در کمیته امداد شهر زرقان مشغول فعالیت اداری می شود. سال ۸۰ در همان شهر انجمن فرهنگی ادبی قشقایی (آفاق) را راه اندازی می کند،که فعالیت های بسیار گسترده و چشمگیری توسط این انجمن صورت می گیرد،اجرای چندین برنامه فرهنگی ادبی و برگزاری کلاس های آموزشی و دعوت از اساتید بزرگ ادبیات ترک نظیر دکتر حسین صدیق، محمدرضا کریمی، دکتر قافقازیالی و حضور بزرگان و هنرمندان قشقایی و همچنین کشف استعداد شاعران جوانی چون مسلم حسینی نیک، علی فریدونی، فرود اژدری، اصغرمتحدپور، علی اژدری، قاسم حسینی، داریوش بهرامی، حسین پارسا و ... از جمله برنامه های این انجمن بوده است.شاعر شیرین بیان ایل در سال ۱۳۸۲ ازدواج می کند،که مراسم عروسی به صورت کاملا سنتی در یکی از ییلاقهای سمیرم برگزار می شود. حاصل این ازدواج پسری بنام رضا و دختری به نام آسنا است. واقعا ارسلان همسری همراه دارد که مشوق و حامی موثری است حضور در برنامه های فرهنگی در شهرهای مختلف از جمله تهران، شیراز، بوشهر، تبریز، اهواز و همچنین سه دوره حضور در جشنواره های بین المللی شعر و موسیقی جهان ترک در ترکیه و قزاقستان از دیگر فعالیتهای هنری این شاعر است. عمده ی سروده های او در کتاب های اوزاق یول و اوشاقلار آی اوشاقلار (کتاب کودک) و همچنین آلبوم های ایلگر و اوزاق یول (با همکاری مسعود نامداری) منتشر شده است. اشعار وی در کتاب ایران تورکلر و ایران توکلری عاشیق محیط لری نوشته دکتر علی قافقازیالی در کشور ترکیه به چاپ رسیده وهمچنین شرحی بر کتاب اوزاق یول( به عنوان تز دانشجویی دانشگاه عثمان قاضی ترکیه) نوشته شده است. اما ارسلان کارهای دیگری هم در دست اجرا دارد، از جمله تاپماجالار( چیستانهای فولکلور قشقایی)، دیوان کامل اشعار ترکی مأذون، دیوان سیز شاعیرلار، فرهنگ اصطلاحات قشقایی، بیر دیلیم آی ( گزیده اشعار شاعران جوان قشقایی) و .... که بزودی منتشر و در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت. ارسلان میرزایی پایان نامه ی دانشگاهی خود را در مقطع کارشناسی ارشد رشته زبان شناسی همگانی به مقاله ی (بازنمایی زن در ادبیات شفاهی قشقایی با مایه ی انتقادگونه و تحلیلیاختصاص داده است. برای این برادر هنرمند و با اخلاق از درگاه حق آرزوی توفیق روز افزون داریم.
امین آقایی به سال 1360 در شیراز و در طایفه شش بلوکی و تیره کوهی
ایل قشقایی متولد شد.از ده سالگی به فراگیری موسیقی نزد موسیقیدانان ایل
قشقایی پرداخت.وی تحصیلات خود را در رشته ی موزیکولوژی واتنو موزیکولوژی در
مقطع کارشناسی ارشد از آکادمی ملی موسیقی چایکوفسکی کشور اوکراین به
پایان رسانده است.حاصل پژوهش های او در زمینه موسیقی قشقایی در ده سال
گذشته، مکتوب ساختن فرهنگ موسیقایی ایل قشقایی می باشد.وی موازی با
این پژوهش، پروژه ای تطبیقی بین فرهنگ موسیقایی قشقایی و دیگر اقوام ترک،
تحت عنوان فیروزآباد، سیمفروپل سواحل دریای سیاه را نیز به اتمام رسانده است.
امین آقایی در 31 خرداد ماه 1390 و در سن 30 سالگی با خانم گالینا اُملچنکو
که ملیتی اوکراینی دارند و در زمینه موسیقی فعالیت می کنند، ازدواج و زندگی
جدید را آغاز نمودند.
بیژن بهادری كشكولی متولد ۱۳۰۷ در ایل قشقایی است. او هنر نقاشی را براساس غریزه شخصی و علاقه شدید ، به طور تجربی آموخته است. بهادری كشكولی در ایام كودكی و نوجوانی در ایل با سنگ ریزه روی تخته سنگ ها تصویر كبك، باز، شتر و آدم ها را نقش می زد. بعدها، تصاویرش را برروی كاغذهای سفید و آبی پیچیده بر كله قندهای بلژیكی كه فروشندگان دوره گرد به ایل می آوردند، نقاشی می كرد.او پیشرفت تحصیلی خود را مرهون همت و مردانگی «الیاس خان كشكولی» بزرگ مرد تاریخ قشقایی می داند.
به همین خاطر است كه خود او نیز سال ها برای باسواد كردن كودكان ایل قشقایی وقت صرف كرده (۱) و در این راه از جمله نخستین كسانی بوده كه با «استاد محمدبهمن بیگی» (۲) قدم پیش گذاشته و چندین سال در راههای صعب العبور و اغلب با پای پیاده برای تدریس به مدارس عشایری رفته است.
بیژن بهادری كشكولی متولد ۱۳۰۷ در ایل قشقایی است. او هنر نقاشی را براساس غریزه شخصی و علاقه شدید ، به طور تجربی آموخته است.
تمامی موضوعات و تصاویر مورد علاقه او برگرفته از فضای زندگی ایلی است: صحنه های عادی روزمره مثل پشم ریسی، پختن نان، دوشیدن شیر، شكار، جنگ و صلح، عروسی، آشتی، كوچ و ییلاق و قشلاق... دشت های فراخ، كوهها و بوته زارها، رودخانه ها و چشمه ها و بلوط زارهای مسیر راه از شرق و غرب و شمال و جنوب فارس، عرصه تصویرگری این هنرمند بوده است.او با دقتی حیرت آور و صداقتی مثال زدنی نگاه جست وجوگر، تیزبین و دقیق خود را به هرچیز آشنایی خیره كرده، آن را تبدیل به یك اثر صمیمانه و ماندگار كرده است. توجه به حیوانات و نقش و اهمیت حیوانات در زندگی ایلیاتی، از نكات درخور توجه آثار بیژن بهادری كشكولی است. در زندگی ایلی، حیوانات اهلی مثل سگ، اسب، الاغ، شتر و گوسفند و مرغ و خروس نقشی الزامی و حیاتی دارند، همانطور كه زندگی ایلی سایه به سایه با حیات حیوانات وحشی مثل گراز و گرگ و روباه و خرس و مار و كبك و باز... در جریان است. دنیای عشایری و ایلی، دنیایی سرشار از رنگ است. در واقع «رنگ» و «نقش» در زندگی ایلی حضوری غیرقابل انكار دارند. شاید ایل با تكیه بر نقش و رنگ، حضور فرهنگی، ذهنی و انسانی خود را به طبیعت خام و وحشی دیكته می كند. رنگ های شاد و درخشان بیانگر خلوص و سرخوشی زندگی ایلی است كه حاصل رابطه مستقیم آنها با طبیعت و فضای پیرامون است. تبلور چنین امری را در نقوش پارچه ها، دست بافته ها، زیراندازها و رواندازها، اشیا و عناصر مورد استفاده آنها، می توان دید. همه این عوامل موجب شده است كه فضای آثار او، فضایی روشن، سرزنده و سرشار از روح زندگی باشد. آثار بیژن بهادری كشكولی، تصویر روح زنده و پویای زندگی میلیونها عشایر قشقایی ایرانی و آداب و رسوم و سنت های زیبای آنهاست. بهادری كشكولی، بیش از نیم قرن وقت خود را صرف ترسیم زوایایی كرده كه به تدریج با اسكان عشایر در حال فراموشی است. (۳) نمایشگاه های متعددی از آثار این نقاش نجیب و هنرمند، در ایران و بعضی كشورهای دیگر مثل فرانسه، انگلستان، هلند و تركیه برپا شده است. هم اكنون اغلب خانه های مردم قشقایی و حتی سایر عشایر ایران، مزین به نقاشی های زیبا و دل انگیز بیژن بهادری كشكولی است.
به وبلاگ من خوش آمدید
فرهاد میرزایی از طایفه شش بلوکی تیره هیبت لو که دوران تحصیلات ابتدایی را در عشایر ودوره تحصیلات متوسطه رادر هنرستان عشایری در آب باریک گذرانده ودرسال 63در تربیت معلم ودرسال 71 کارشناسی گرفتم چون علاقه شدیدی به ایل دارم سعی نمودم مطالبی گرد اوری نمایم/
نظر دهید
بینهایت خوشحال اولام